Συμπληρώματα Διατροφής

Η επίσκεψη σε ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία. Με την πληθώρα των προϊόντων που θα αντικρίσετε στα ράφια, το πιο πιθανό είναι να μην ξέρετε τι να επιλέξετε και ποιο είναι αυτό που χρειάζεται στην δική σας περίπτωση.

Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα εκεί έξω, ποια είναι τα κατάλληλα για εσάς; Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αναλύσετε μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στην αγορά για να έχετε καλύτερη κατανόηση του τι πρέπει να αναζητήσετε στην περίπτωσή σας.

Από τις βιταμίνες έως τα μέταλλα και από τα βότανα έως τα χάπια αδυνατίσματος ή λύσεις για την ανδρική libido όπως το Titan Gel, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές προτάσεις. Έχουν όμως αποτέλεσμα;

Μήπως Τελικά Δεν Χρειαζόσαστε Κάτι Τέτοιο;

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τα συμπληρώματα διατροφής χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες.

Στα διατροφικά προϊόντα που συμπληρώνουν την καθημερινή μας διατροφή και τα τρόφιμα ειδικής σύνθεσης, που χρησιμοποιούνται από ομάδες καταναλωτών με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως είναι τα βρέφη, τα νήπια, άτομα με διαταραγμένο μεταβολισμό κλπ.

Τα Συμπληρώματα Διατροφής ΔΕΝ Είναι Φάρμακα

Σκοπός τους είναι να συμπληρώνουν τη δίαιτα μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την κανονική, καθημερινή μας διατροφή.

Συμπληρώματα Διατροφής

Αν και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία στα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν, όπως οι βιταμίνες, τα αμινοξέα, τα μέταλλα, οι φυτικές ίνες, διάφορα βότανα κλπ, στο DiaitaKaiDiatrofi.com, τα προϊόντα που παρουσιάζονται, ανήκουν σε τρεις κυρίως κατηγορίες:

  1. Αυτά που διαλύουν το λίπος ή αλλιώς λιποδιαλύτες
  2. Αυτά που δεσμεύουν το λίπος των τροφών και
  3. Αυτά που μειώνουν την πείνα

➠ Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς θα δεσμεύσετε κόψετε την πείνα σας με το μαχαίρι και θα χάνετε βάρος χωρίς να το καταλαβαίνετε!

Οι λιποδιαλύτες είναι συμπληρώματα διατροφής που ως κύριο σκοπό τους έχουν να βοηθήσουν το σώμα μας να κάψει το περιττό λίπος, αυξάνοντας το μεταβολικό του ρυθμό και διευκολύνοντας τη διαδικασία καύσης του.

Η δεύτερη κατηγορία προϊόντων μας περιλαμβάνει συμπληρώματα που φροντίζουν για την αποβολή του λίπους των τροφών κατά τη διάρκεια της πέψης, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη λήψη λιγότερων θερμίδων, αλλά κυρίως λιγότερων λιπαρών ουσιών από τα γεύματα μας.

Τα συμπληρώματα που μειώνουν την πείνα, κάνουν αυτό ακριβώς που καταλαβαίνετε. Σταματούν -πολλές φορές εντελώς- το αίσθημα της πείνας και έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να τηρήσετε τη δίαιτα που ακολουθείτε όταν θέλετε να χάσετε κιλά, χωρίς να ταλαιπωρείστε.

Ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, η μειωμένη όρεξη σας θα έχει ως αποτέλεσμα να τρώτε μικρότερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι να χάνετε με σταθερό ρυθμό βάρος, χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας, με κίνδυνο να τα παρατήσετε γρήγορα.

Η επιλογή του συμπληρώματος που σας χρειάζεται, είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Αν συνήθως δυσκολεύεστε να αντισταθείτε σε συγκεκριμένα φαγητά που παχαίνουν, τότε μπορείτε να κόψετε την όρεξη σας και να καταφέρετε να ελέγξετε το πρόγραμμα διατροφής σας.

Θα έχετε κάνει το σημαντικότερο βήμα προς το μόνιμο χάσιμο βάρους, επειδή θα έχετε δαμάσει το μεγαλύτερο ελάττωμα σας, σχετικά πάντα με την αδυναμία που δείχνετε σε φαγητά και γλυκά.

Όσοι ή όσες τρώτε συχνά τροφές με υψηλά επίπεδα λίπους όπως τα κόκκινα κρέατα και τα γαλακτοκομικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα αποβάλει από τον οργανισμό σας το λίπος, όσο εσείς θα χωνεύετε και έτσι θα μειώσετε την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη.

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε μια σχετικά εύκολη δίαιτα σε συνδυασμό με συχνή ελαφριά άσκηση, χωρίς να είναι απαραίτητο, τότε οι λιποδιαλύτες θα απογειώσουν την αποτελεσματικότητα του προγράμματος σας.

Ακόμα και αν δεν κάνετε κάτι από τα παραπάνω, τα συγκεκριμένα προϊόντα θα ανεβάσουν το μεταβολισμό σας και βοηθήσουν το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες από όσες είχατε υπολογίσει.

Η παχυσαρκία είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα μεταξύ των ανθρώπων σήμερα. Είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής – από τη σωματική υγεία μέχρι την ψυχική υγεία και ακόμη και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Μπορεί να οδηγήσει σε υπνική άπνοια, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο μπορεί να σταματήσει να αναπνέει κατά τη διάρκεια του ύπνου λόγω απόφραξης στο λαιμό ή τον αεραγωγό. Η πάθηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ροχαλητό και κόπωση κατά τις ώρες της εγρήγορσης, καθώς και πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της ημέρας ή άλλα συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, καούρα και προβλήματα συγκέντρωσης.

Τα συμπληρώματα διατροφής που προτείνουμε είναι επιλεγμένα μέσα από μια πληθώρα όμοιων προϊόντων και τα κριτήρια επιλογής μας είναι η αποτελεσματικότητα, τα πιστοποιητικά γνησιότητας και ασφάλειας, οι μαρτυρίες όσων τα δοκίμασαν και φυσικά η ανταγωνιστική τιμή.

Σε κάθε περίπτωση δίνονται πρόσθετες πληροφορείς, πιστοποιήσεις, φωτογραφικό υλικό και οδηγίες χρήσης, στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών όπου πολλές φορές θα βρείτε και ατομική ιατρική υποστήριξη.