5 Σημεία Που Καταστρέφεται Η Προσπάθεια Σας Να Χάσετε Βάρος

Καταστρέφεται Η Προσπάθεια Σας

Γιατί η διατροφή και η άσκηση δεν σας προσφέρουν καμία βοήθεια στην προσπάθεια να χάσετε τα περιττά κιλά; Γιατί ενώ ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει, εξακολουθείτε να μην βλέπετε κανένα αποτέλεσμα; Ενοχλητικό, έτσι;

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνετε. Αυτά τα λάθη θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε και χρειάζεστε.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά λάθη απώλειας βάρους.

Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο βάρος, μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τη διατροφή σας ή με την άσκηση.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Susie Burrell (@susiediet) στις

Η Susie Burrell, μια από τις καλύτερες διαιτολόγους της Αυστραλίας, μας μιλά μέσα από βαθύτερα ζητήματα που μπορεί να καθορίσουν το σωματικό βάρος.

1) Η νοοτροπία: Η ψυχική κατάσταση με την οποία αντιμετωπίζετε την απώλεια λίπους είναι ένας πολύ ισχυρός παράγοντας που επηρεάζει τα αποτελέσματα, περισσότερο από ότι η συγκεκριμένη διατροφή ή το καθεστώς άσκησης που ακολουθείτε. Εάν δεσμευθείτε πλήρως σε έναν τρόπο ζωής χωρίς δικαιολογίες, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει ήδη γίνει.

2) Η στάση: Η υιοθέτηση μιας θετικής στάσης σε σχέση με τον τρόπο που βλέπετε τη διατροφή σας και τις επιλογές άσκησης είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία. Εάν εστιάζετε στο πόσο σκληρές είναι οι αλλαγές, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για οποιοδήποτε πρόγραμμα αδυνατίσματος να είναι βιώσιμο.

Εάν από την άλλη πλευρά αγκαλιάσετε τον νέο τρόπο ζωής σας και τις επιλογές διατροφής και άσκησης, θα είναι πολύ πιο εύκολο να έχετε αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

3) Η εστίασή: Όταν εστιάζετε στους περιορισμούς της διατροφής και βλέπετε την άσκηση σαν μορφή τιμωρίας, τότε όλα θα φαίνονται σκληρά και δύσκολα. Αν στρέψετε όμως την προσοχή σας στα θετικά οφέλη οποιασδήποτε αλλαγής έχετε κάνει στον τρόπο της ζωής σας, ο εγκέφαλος σας θα προγραμματιστεί να αντιδρά θετικά σε αυτές τις νέες ευκαιρίες.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αισθάνεστε ανησυχία και απογοήτευση. Συνεπώς η προσπάθειά σας θα οδεύει προς την επιτυχία.

4) Η αυτοδιαχείριση: Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κακώς αυτορυθμιζόμενοι. Όταν οι ανθυγιεινές τροφές είναι μπροστά τους, δυσκολεύονται να συγκρατηθούν και να μην υπερβούν τους κανόνες που έχουν θέσει για υγιεινή διατροφή.

Μια σημαντική πτυχή του μακροπρόθεσμου ελέγχου βάρους είναι η ικανότητα να ελέγχετε τον εαυτό σας απέναντι στους πειρασμούς. Το φαγητό θα είναι πάντα γύρω, εξαρτάται από εσάς να μάθετε να διαχειρίζεστε τον εαυτό σας. Έτσι δεν θα χάνετε το δρόμο για την επίτευξη του στόχου της απώλειας βάρους.

5) Οι ορμόνες: Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές ορμονικές καταστάσεις που έχουν αντοχή στην ινσουλίνη και εμποδίζουν το σώμα σας να κάψει όλο το περιττό λίπος. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρή δίαιτα ή άσκηση κάνετε καθημερινά, δεν θα χάσετε βάρος.

Για το λόγο αυτό, η διερεύνηση οποιωνδήποτε συμπτωμάτων, όπως το φούσκωμα, η κοιλιακή παχυσαρκία και η υπερβολική κόπωση είναι απαραίτητη. Ίσως κάποια ορμονική διαταραχή να είναι υπεύθυνη και έτσι η απώλεια λίπους να αποδεικνύεται πολύ δύσκολη. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μπορέσετε να βρείτε τη σωστή λύση.

I say give Serena a break – the one year old was probably up all night. It’s tough being a working mum. We’ve all had psycho moments like that after a hard night with a toddler 😆

— Susie Burrell (@SusieBDiet) September 10, 2018

Κάντε τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο της ζωής σας. Με σωστή διατροφή και θετική σκέψη τίποτα δεν θα εμποδίσει την επιτυχία της απώλειας βάρους.