Πώς Θα Πετύχετε Το Ιδανικό Κάψιμο Λίπους

Αν έχετε πρόβλημα με το σωματικό σας βάρος, μια από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν αγχωθείτε με το κάψιμο λίπους, είναι πώς το αποθηκεύσατε σε πρώτη φάση.

Ιδανικό Κάψιμο Λίπους

Πώς φτάσατε σε αυτή την κατάσταση και πώς θα καταφέρετε, αφού αναγνωρίσετε τους λόγους που σας οδήγησαν εκεί, να απαλλαγείτε από το λίπος που θεωρείτε ότι σας περισσεύει.

Το αδυνάτισμα μπορεί να γίνει μια πραγματικά πολύ εύκολη υπόθεση. Αρκεί κάθε φορά να εκπαιδεύουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. Σε βάθος χρόνου, η υγιεινή διατροφή θα μας έχει γίνει συνήθεια και η απώλεια βάρους με ή χωρίς συμπληρώματα αδυνατίσματος και ελέγχου της όρεξης, θα είναι κάτι που δεν θα μας ταλαιπωρεί καθόλου.

Αν καταλάβετε πώς και γιατί αποθηκεύετε λίπος, θα μπορέσετε να το πολεμήσετε καλύτερα και να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρετε, αρκεί να έχετε τη σωστή πληροφόρηση.

➠ Δείτε το το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα για κάψιμο λίπους
στον κόσμο!

Ας ρίξουμε λοιπόν μια γρήγορη στους παράγοντες που καθορίζουν την αποθήκευση και το κάψιμο λίπους:

Κάψιμο Λίπους – Το πρόβλημα του ενεργειακού ισοζυγίου

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβετε, είναι ότι η αποθήκευση και το κάψιμο λίπους στο σώμα σας, έχει κυρίως να κάνει με την ενέργεια που λαμβάνετε σε σχέση με την ενέργεια που καταναλώνετε.

Αν στη δίαιτα σας λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε στη διάρκεια της ημέρας, κάποια στιγμή θα αποθηκεύσετε λίπος.

Από τη στιγμή που το σώμα σας έχει περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για τις λειτουργίες του, πρέπει να κάνει κάτι με το περίσσεμα. Το πιο λογικό είναι να το κρατήσει για μελλοντική χρήση.

Με αυτόν τον τρόπο, προετοιμάζεται, ώστε αν υπάρξει περίοδος πείνας, να έχει αποθέματα και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οργανισμού σας.

Θερμίδες και αποθήκευση λίπους

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για κάθε 7.500 περίπου θερμίδες που σας περισσεύουν, το σώμα σας αποθηκεύει 1 κιλό λίπους!

Κάψιμο Λίπους – Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη

Κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε σχετικά με το πώς θα πετύχετε το ιδανικό κάψιμο λίπους, είναι ο τύπος της ενέργειας που τρώτε. Τροφές με πολλές πρωτεΐνες είναι λιγότερο πιθανό να μετατραπούν σε λίπος, αφού οι πρωτεΐνες χρειάζονται πολλή ενέργεια ώστε να μεταβολιστούν.

Όσο λοιπόν το σώμα σας προσπαθεί να μεταβολίσει τις πρωτεΐνες, καταναλώνει ενέργεια και έτσι δεν έχει ενεργειακό περίσσεμα ώστε να δημιουργηθεί λίπος.

Εκτός από τις πρωτεΐνες αν φάτε πολλούς υδατάνθρακες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποθηκεύσετε λίπος.

Αν για παράδειγμα θέλετε να αδυνατίσετε επιλέγοντας μια δίαιτα με χαμηλή λήψη υδατανθράκων και μόλις ολοκληρώσατε μια έντονη προπόνηση, τα επίπεδα του γλυκογόνου στους μύες σας είναι πολύ χαμηλά, αν δεν έχουν εξαντληθεί.

Αυτό σημαίνει ότι σε αυτήν την περίπτωση, αν φάτε περισσότερους υδατάνθρακες από ότι θα έπρεπε, το περίσσεμα θα χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει τα επίπεδα του γλυκογόνου μετά θα μετατραπεί σε λίπος.

Υπάρχουν επίσης και τα λίπη, τα οποία επειδή χρειάζονται λίγη ενέργεια για να μεταβολιστούν, αλλά και ο χώρος αποθήκευσης τους είναι τα λιποκύτταρα, είναι το διατροφικό συστατικό των τροφών που είναι πιθανότερο να μετατραπεί σε λίπος στο σώμα σας.

Δεν χρειάζεται βεβαίως να αποκλείετε τα λίπη από τη διατροφής σας.

Υπάρχουν και κάποια «καλά λίπη» που χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αυτό που πρέπει να θυμόσαστε είναι, ότι αν η θερμιδική σας πρόσληψη είναι υψηλή, τότε τα λίπη των τροφών είναι πολύ πιθανόν να σας… κάνουν τη ζημιά!

Το κάψιμο λίπους είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να έχετε στο μυαλό σας αυτή τη βασική σχέση.

Μέχρι εδώ έχετε πάρει μια εικόνα σχετικά με το πώς αποθηκεύει λίπος το σώμα σας. Αν θέλετε να περιορίσετε τη διαδικασία αυτή, φτιάξτε ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλή λήψη θερμίδων, που να περιέχει πολλές πρωτεΐνες και μια μέτρια ποσότητα υδατανθράκων και λίγα λίπη να συμπληρώνουν τη δίαιτα σας.

➠ Κάντε κλικ εδώ για να κάψετε λίπος χωρίς δίαιτα και χωρίς άσκηση!

Αν προσέχετε την ισορροπία ανάμεσα στις θερμίδες που λαμβάνετε και αυτές που καταναλώνετε, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Image credits: syattfitness.com, fitmarriage.com

  • 10
    Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*