Μερικές Σκέψεις Σχετικά Με Την Παχυσαρκία Και Το Λίπος Στο Σώμα Μας

Θυμάμαι ο καλύτερος φίλος μου από την 3η τάξη του λυκείου ζούσε πλεον στη Γαλλία. Έγραψε κάπου στα social media ότι δεν του άρεσαν πολύ οι Αμερικανοί. «Νομίζουν ότι είμαστε όλοι χοντροί», είπε. Με το δικό του κοκαλιάρικο πλαίσιο, φυσικά δεν ταιριάζει κανένας.

Αλλά, πρόσθεσε ένα αστείο, ή ίσως ειρωνικό σχόλιο στο θέμα. “Πήγα σε ένα κατάστημα και πωλούσαν αγάλματα αυτών των χοντρών ανθρώπων και στη βάση του καθενός έγραφε ότι ήταν Αμερικάνος.

Η παχυσαρκία δεν είναι μόνο ένα αμερικανικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Το ονομάζουν σφαιρικότητα. Παραδόξως, η κατανόηση του προβλήματος ξεκίνησε με την αρχική αποστολή τους να εξαλείψουν την πείνα και τον υποσιτισμό. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου πολλοί δεν έχουν τίποτα να φάνε, και πολλοί τρώνε πάρα πολύ. Από το 1995 έως το 2000, ο αριθμός των παχύσαρκων ενηλίκων παγκοσμίως αυξήθηκε από 200 σε 300 εκατομμύρια. Αυτή είναι μια αύξηση 50% σε μόλις 5 χρόνια!

Τι Είναι Η Παχυσαρκία Και Τι Είναι Το Υπερβολικό Βάρος;

Το υπερβολικό βάρος σημαίνει υπέρβαση του σωματικού ορίου λίπους. Αυτό το μπορεί να είναι μυς, οστά, λίπος και / ή νερό του σώματος. Η παχυσαρκία αναφέρεται ειδικά σε μια ασυνήθιστα υψηλή αναλογία σωματικού λίπους. Μπορείτε να είστε υπέρβαροι χωρίς να είστε παχύσαρκοι – για παράδειγμα, ένας bodybuilder ή κάποιος άλλος πολύ μυώδης αθλητής. Αλλά πολλοί άνθρωποι που είναι δεν είναι υπέρβαροι είναι επίσης παχύσαρκοι. Ο κύριος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ). Δεν μετρά άμεσα το σωματικό λίπος και δεν είναι συγκεκριμένο φύλο, αλλά σας δίνει μια αρκετά αξιόπιστη εκτίμηση.

Για να βρείτε τον ΔΜΣ σας, διαιρέστε το βάρος σας (σε χιλιόγραμμα) και το ύψος σας. Ναι, για τα αμφισβητούμενα μαθηματικά, αυτό είναι πολύπλοκο, οπότε θα σας δώσω έναν ιστότοπο που θα βοηθήσει, με την αριθμομηχανή BMI του Εθνικού Ινστιτούτου (http://www.nhlbisupport.com/bmi/). Αυτό θα σας πει πολύ γρήγορα εάν είστε φυσιολογικοί, υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, και κάνει όλες τις μετρήσεις και μετρήσεις για σας!

Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό λόγω του αυξημένου βάρους στον ανώτερο αεραγωγό, το οποίο προκαλεί την κατάρρευσή του. Είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA), η οποία είναι μια κατάσταση όπου η αναπνοή σας σταματά επανειλημμένα και ξεκινάει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μπορεί να προκαλέσει υπνική άπνοια, η οποία οδηγεί σε ροχαλητό. Η υπνική άπνοια εμφανίζεται όταν οι μύες του λαιμού σας χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, εμποδίζοντάς σας να αναπνεύσετε σωστά και δυσκολεύοντάς σας τον ξεκούραστο ύπνο.

Το ροχαλητό είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει περισσότερους από 30 εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε βράδυ. Είναι ένα ζήτημα με πολλές διαφορετικές αιτίες και ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τι το προκαλεί είναι μέσω ιατρικής εξέτασης και εξέτασης.

Το υπερβολικό βάρος ορίζεται ως ΔΜΣ πάνω από 25 (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων άνω των 30 BMI) και ο παχύσαρκος είναι ΔΜΣ άνω των 30. Έτσι, όλοι οι “χοντροί” είναι υπέρβαροι, αλλά δεν είναι παχύσαρκοι.