Μπορεί Το Αλάτι Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος; (Νέες Έρευνες)

Θα πιστεύετε σίγουρα ότι το αλάτι πρέπει να απαγορεύεται σε μια προσπάθεια για γρήγορο αδυνάτισμα. Μάλλον θα έχετε διαβάσει πολλά άρθρα σχετικά με αυτό. Υπάρχουν νέες έρευνες όμως που δείχνουν ότι ίσως και να μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίγο πιο γρήγορα τα κιλά σας ταλαιπωρούν!

Αλάτι και βάρος

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι άτομα που τρώνε περισσότερο αλάτι, νιώθουν λιγότερη δίψα και μειωμένη όρεξη για φαγητό. Επίσης, διαπίστωσαν και μια αύξηση στις θερμίδες που έκαιγαν καθημερινά τα συγκεκριμένα άτομα. Ανέφεραν χαρακτηριστικά, ότι στο σύνολο τους, έπρεπε να τρώνε 25% περισσότερο φαγητό, απλά και μόνο για να διατηρήσουν το βάρος τους.

Μπορεί Δηλαδή Το Αλάτι Να Είναι Ένας Φυσικός Λιποδιαλύτης;

Υπάρχουν στην Ελληνική αγορά, καταπληκτικά χάπια που κόβουν την όρεξη και σας βοηθούν να χάσετε βάρος κρατώντας μια δίαιτα με μεγάλη ευκολία. Σίγουρα αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία, αφού θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη και θα καταφέρετε να φτάσετε στον στόχο σας σε λιγότερο χρόνο.

Ας επιστρέψουμε όμως στην δύναμη που μπορεί να έχει το αλάτι στο αδυνάτισμα.

Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα των ερευνών, είναι σχετικά ελλιπή και μάλλον φαίνεται ότι οι επιστήμονες θέλησαν απλά να εντυπωσιάσουν διατυπώνοντας μια νέα επαναστατική άποψη.

Παρατηρήθηκε μάλιστα ότι φαγητά που περιέχουν πολύ αλάτι, πολλές φορές δεν κόβουν την πείνα, αλλά μας προκαλούν να τελειώσουμε το γεύμα μας άσχετα με το αν έχουμε χορτάσει. Είναι ενστικτώδης αντίδραση που έχει να κάνει λίγο με την βουλιμία και την ανικανοποίητη πείνα.

Έτσι, ενώ το αυξημένο νάτριο στην διατροφή μας μπορεί να έχει την δυνατότητα να μας κόψει την όρεξη, υπάρχουν άλλες εσωτερικές μας παρορμήσεις που στο τέλος νικούν και διακόπτουμε την δίαιτα μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

Υγρά Στο Σώμα Και Χάσιμο Βάρους

Είναι λογικό με υψηλά επίπεδα νατρίου στο σώμα μας, ο οργανισμός μας να προσπαθεί να το αποβάλει με τα ούρα και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση. Θα νομίζετε λοιπόν ότι καταφέρνετε επιτέλους να χάνετε βάρος, αλλά στην ουσία απλά θα διώχνετε περισσότερο νερό από τους ιστούς σας και θα έχετε εικονικά αποτελέσματα.

https://www.youtube.com/watch?v=0s32HtxH3Mw

Προφανώς εδώ στηρίζονται τα αποτελέσματα των ερευνών που έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες έχασαν βάρος. Κανείς δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι όμως, με ποιο τρόπο κατάφεραν να χάσουν βάρος και αν αυτό ήταν σε λίπος ή σε νερό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αν ξεπεράσετε κατά πολύ την λήψη νατρίου από το αλάτι, υπάρχει περίπτωση να αντιστραφούν τα αποτελέσματα και να προσθέσετε βάρος.

Πάλι υπάρχει έλλειψη στην σωστή πληροφόρηση από τους ερευνητές εδώ, αφού σε γενικές γραμμές, τρώμε περισσότερο αλάτι μέσα από το πρόχειρο και γρήγορο φαγητό, και κάποιος που περνάει την ημέρα του στα φαστ φουντ, είναι λογικό και επόμενο να πάρει βάρος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα οφείλεται αποκλειστικά στο αλάτι, αλλά σε φαγητά που το περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα.

Τι Πρέπει Να Κάνετε Για Να Χάσετε Βάρος

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε τις υπερβολές.

Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά για να νοστιμέψετε τα φαγητά σας, αλλά σε καμία περίπτωση μην το παρακάνετε. Δεν θα ρυθμίσετε το σωματικό σας βάρος με αυτά. Απλά θα βελτιώσετε την διατροφική σας καθημερινότητα.

Φροντίστε να τρώτε άπαχο κρέας και πολλά λαχανικά και προσθέστε στο μενού σας μερικά φρούτα που περιέχουν πολλές βιταμίνες. Πίνετε νερό και φροντίστε να κινείστε λίγο περισσότερο. Το αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να φανεί. Θα χάσετε βάρος με απλό και σίγουρο τρόπο και δεν θα πάρετε πίσω τα κιλά που χάσατε, αν δεν αρχίστε πάλι τις υπερβολές με το φαγητό σας.

Πηγές: Yahoo.com και Jci.org