Πόσο Συχνά Πρέπει Να Γυμνάζεστε; Όλες Οι Απαντήσεις Εδώ

Ίσως να πρόκειται για ένα από τα αιώνια αναπάντητα ερωτήματα. Οι γυμναστές και οι προπονητές σε όλο τον κόσμο δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

Πόσο Συχνά Πρέπει Να Γυμνάζεστε;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι καλό να γυμναζόμαστε 4-5 φορές την εβδομάδα με μέτρια ένταση, ενώ κάποιοι άλλοι ότι αρκούν μόνο 2 φορές, αρκεί να έχουμε ένταση στην άσκηση μας.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλό είναι να γυμναζόμαστε όταν θέλουμε εμείς. Χωρίς να βάζουμε κανόνες και προϋποθέσεις και βέβαια… χωρίς να βρίσκουμε δικαιολογίες για να αποφεύγουμε να προπονηθούμε.

Ας δούμε όμως τι έχουν να πουν οι ειδικοί. Συνεχίστε να διαβάζετε!

Κάθε πότε πρέπει να ασκούμαστε για να έχουμε αποτελέσματα; (iEfimerida.gr)

Τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα για ένα δομημένο πρόγραμμα γυμναστικής. Τεχνικά, πρέπει να κάνετε κάτι κάθε μέρα και λέγοντας κάτι εννοώ μία φυσική δραστηριότητα – απλά κινηθείτε. Γιατί διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι το να κάθεστε εξουδετερώνει καθεμία από τις δραστηριότητες που έχετε κάνει.

Ποια οφέλη έχει η άσκηση μεγάλης διάρκειας; (NewsBeast.gr)

Αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει πολύ τακτικά γυμναστική, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί μπορεί να κάνει δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο το ιδανικότερο είναι να ασκείται κανείς πιο πολλές φορές και από λιγότερη ώρα κάθε φορά.

Θα έχω καλύτερη υγεία αν γυμνάζομαι όσο πιο πολύ μπορώ; (Health.in.gr)

Η υπερβολή εγκυμονεί κινδύνους, όπως τραυματισμούς, υπερκόπωση ή ακόμη και μόνιμες βλάβες. Το ιδανικότερο είναι να γυμνάζεστε έως το σημείο που αισθάνεστε ελαφριά κόπωση και σε συχνή βάση. Με τον καιρό θα διαπιστώσετε πως η αντοχή σας αυξάνεται και σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα πράγματα όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της άσκησης αλλά και σε εκείνο των καθημερινών δραστηριοτήτων σας.

Πότε επιτέλους θα μπορέσω να δω τα αποτελέσματα της προσπάθειας μου;

Από την πρώτη κιόλας μέρα επέρχονται βελτιώσεις στο σώμα οι οποίες όμως δεν είναι ορατές! Στον πρώτο μήνα βλέπετε εσείς τις πρώτες αλλαγές στο σώμα ενώ στους τρείς μήνες αρχίζουν να τις βλέπουν και οι γύρω σας.

Σχετικά με το αδυνάτισμα; Πότε θα δω τα πρώτα αποτελέσματα;

Αν συνδυάσετε τη σωματική σας δραστηριότητα με υγιεινές διατροφικές αλλαγές και λογική κατανάλωση θερμίδων, μπορείτε να χάνετε εύκολα περίπου 1 κιλό την εβδομάδα, αρχίζοντας από την πρώτη εβδομάδα. Να θυμάστε μόνο ότι ο στόχος σας είναι 1 κιλό την εβδομάδα ώστε να έχετε ένα ρυθμό που θα μπορέσετε να ακολουθήσετε και να διατηρήσετε.

Αν κάνω τρέξιμο; Ισχύει το ίδιο ακόμα και αν τρέχω συστηματικά; (Runningmaganine.gr)

Αν είσαι δρομέας και ψάχνεις τρόπους να βελτιώσεις τους χρόνους σου, τότε πρέπει να τρέχεις τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες μέρες μπορείς να κολυμπάς, να κάνεις yoga, να προπονείσαι με αντιστάσεις, κ.α. Αν επιλέξεις να τρέχεις μόνο 3 φορές την εβδομάδα, και αν σε ενδιαφέρει το τρέξιμο και θέλεις να βελτιωθείς, πρέπει να κάνεις αυτές τις προπονήσεις τρεξίματος σωστά.

Είναι σημαντικό να θυμόσαστε…

Ότι η γυμναστική και/ή η δίαιτα δεν χρειάζεται να μας ταλαιπωρούν για να έχουν αποτελέσματα. Δεν έχει νόημα να στερούμαστε και να υποφέρουμε για να μην χάσουμε την προπόνηση στο γυμναστήριο, το μάθημα γιόγκα ή για να μην αλλάξουμε λίγο το πρόγραμμα διατροφής μας.

Σκοπός είναι να νιώθουμε όμορφα μέσα μας και να χαμογελάμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε συνέχεια στην προσπάθεια μας και σίγουρα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου!